SÆTRA

ISLANDSHESTGÅRD

Hjem

 

Sætra islandshestgård

Sætra islandshestgård ligger i Trøgstad kommune i Østfold. Vi har drevet Sætra siden 1990 og har med smått og stort et førtitall islandshester. Kjernevirksomheten vår er å utdanne ryttere og hester. Dette gjør vi gjennom å utdanne hestene fra vår egen avl og gjennom å ta imot andres hester for trening. Vi utdanner ryttere og hester gjennom vår kursvirksomhet.  I utdannelsen av ekvipasjer vektlegger vi i tillegg til de tekniske rideferdighetene, også kommunikasjonen med hest gjennom bakkearbeid, rytterfølelse og ønsker også få fokus på ridning som kunstart.

For oss er det viktig at hesteeierne har glede av sin hest og det får man gjennom å lære seg mer om hester, hestehold og ridning. Derfor mener vi at det er like betydningsfullt for turrytteren, som for konkurranserytteren å utvikle seg som hestemenneske og rytter.

Gjennom hestesalget er vårt mål å finne en hest som passer kjøperen, og at vi tror at disse kan bli gode partnere.

Sætra er et gårdsbruk som vi har utviklet til et kurs- og treningssenter.  Det finnes gode muligheter for overnatting før kursdeltakere og hester. Treningsanlegget består av to ridebaner, et  lite ridehus med musikkanlegg,  ovalbane med rettstrekke  og fine grusveier og skogsstier.

I det nye teorilokalet finnes også et moderne serviceanlegg.

                

 

 

 Rune Henne og My Langhed,

Sætra islandshestgård

Delingsrudveien 351
1850 Mysen
Tlf: ( +47 ) 69 82 78 28, Mob : (+47) 905 54 736, (+47) 905 54 182
E-mail : my.langh@gmail.com

 

 
WEBMASTER